topcolor header 30

De personen achter Topcolor Breeding

Marinke de Haas-van Dijk; vennoot in Plant Breeding Service, een bedrijf dat adviseert op het gebied van veredeling en in opdracht van telers veredelt in bloeiende potplanten. Deze veredeling vindt plaats op de bedrijven van de telers. Bij Topcolor Breeding is Marinke verantwoordelijk voor de veredelingsactiviteiten in Nederland. Meer informatie over Marinke is te vinden op LinkedIn.

Wim van Dorp; woont in Ecuador en is verantwoordelijk voor de veredeling van diverse soorten snijbloemen bij een aldaar gevestigd bedrijf. In Ecuador heeft Topcolor ook een genenbank met kalanchoë planten. Voor Topcolor Breeding veredelt Wim, met behulp van enkele lokale dames, ook kalanchoës voor Topcolor Breeding.

Aad Vreugendhil; eigenaar van een modern kalanchoë teelt bedrijf van 36.000 meter. www.vreugdenberg.nl Op zijn bedrijf wordt veel aandacht besteed aan milieu, efficiency en de kwaliteit van de processen en producten. De kas is volautomatisch en computergestuurd. De medewerkers zijn goed opgeleid en hebben een passie voor de kalanchoë. Aad levert de benodigde faciliteiten aan Topcolor Breeding en is verantwoordelijk voor het intern testen van de semi commerciële rassen en speelt een belangrijke rol bij het selecteren van de zaailingen.

Peter van der Weijden; werkt parttime bij enkele veredelingsbedrijven. Voor deze bedrijven beschermt hij de nieuwe rassen middels kwekersrecht en is actief in het bestrijden van illegale vermeerdering. Peter heeft brede commerciële en marketing ervaring opgedaan. Binnen Topcolor Breeding is hij verantwoordelijk voor de financiën en de verkoop.

×

Log in